Topi Sorsakoski & Agents


Uutiset

15.04.2009

Agents juhlakiertueelle Topi Sorsakosken ja Jorma Kääriäisen kanssa ? Kaikkien aikojen Agents ?kiertue syksyllä!

Agents juhlistaa 30-vuotista taivaltaan ainutkertaisella juhlakiertueella, joka kokoaa yhteen suuren joukon yhtyeen historiassa mukana olleita muusikoita.

Elo-syyskuussa järjestettävällä Kaikkien aikojen Agents –kiertueella ovat mukana yhtyeen nykyisen solistin Vesa Haajan lisäksi häntä ennen Agentsin laulajina toimineet Topi Sorsakoski ja Jorma Kääriäinen. Lisäksi kiertueella nähdään soittajana yhtyeen levytuottajana pitkään toiminut Pedro Hietanen. 

Kaikkien aikojen Agents –kiertue käynnistyy 27.8. Jyväskylän Paviljongista ja päättyy 15.9. Helsingin Tavastialle. Muut kiertuepaikkakunnat ovat: Oulu, Lahti, Turku, Kuopio, Mikkeli, Seinäjoki ja Tampere. Liput maksavat 35 euroa (Oulussa 30 e.), ja ne tulevat myyntiin viimeistään maanantaina Menolippuun ja muihin lippukauppoihin. 

– Syksyn konsertit kattavat Agentsin koko musiikillisen historian Baddingista Haajan Veskuun. Mukavaa saada soittaa myös Topin ja Pedron sekä vanhan kunnon Jorkan kanssa pitkästä aikaa, toteaa Agentsin perustaja ja johtaja Esa Pulliainen. 

Innostuneen jännityksen keralla kiertuetta odottavat myös kaikki solistit:

– Tyytyväisenä ja suurella mielenkiinnolla odotan yhteistyötä kavereiden kanssa, toteaa Jorma Kääriäinen.

– Odotan tätä rundia niin innolla, että tarvii varmaan köyttää ittensä puuhun kiinni, ettei lähde jo liian aikaisin, sanoo Topi Sorsakoski.

–On suuri kunnia olla juhlistamassa Agents-yhtyeen 30-vuotistaivalta. Vaikka itselläni ei ole orkassa uraa takana vielä vuottakaan, on edessä toivottavasti vielä lisääkin Agentsin täysien kymppien juhlia, kommentoi puolestaan solisteista nuorin, Vesa Haaja. 

Päätös lähteä mukaan kiertueelle ei ollut vaikea myöskään Pedro Hietaselle:

–Toimiessani Topi & Agents -bändin tuottajana kaikissa alkuajan levytyksissä soitin näillä levyillä myös piano-, urku- ja cembalo-osuudet. Kun Esa sitten kysyi, lähtisinkö mukaan kiertueelle, vastaukseni oli tietenkin myönteinen! Esan ja agenttien kanssa soittaminen on ollut minulle mieluisaa, viimeksi pari vuotta sitten Renegades-kiertueella. 

Esa Pulliaisen ja Vesa Haajan lisäksi vakituiseen nykyiseen Agents-kokoonpanoon kuuluvat Kai Pulliainen (basso), Heikki Sandrén (rummut) ja Juho Hurskainen (saksofoni).

Kaikkien aikojen Agents -kiertueen alla julkaistaan myös retrospektiivinen useamman cd:n Agents-boxi. 

Kiertueen aikataulu:

27.8. Paviljonki, Jyväskylä

28.8. Oulu-halli, Oulu

30.8. Kulttuuritalo, Helsinki

1.9. Sibeliustalo, Lahti

2.9. Caribia, Turku,

6.9. Musiikkikeskus, Kuopio

7.9. Mikaeli, Mikkeli

12.9. Areena, Seinäjoki

13.9. Tampere-talo, Tampere

15.9. Tavastia-klubi, Helsinki 

Kiertueen vastaava järjestäjä: Ohjelmapalvelu J.Airaksinen. 

Lisätiedot: Jukka Airaksinen, p. 0400 - 542693, jairaksinen@kolumbus.fi

[Etusivulle | Kaikki uutiset]