Topi Sorsakoski & Agents


Uutiset

08.10.2006

Agents & Jorma Kääriäinen keikkatauolle

8.10.2006 Agents & Jorma Kääriäinen -yhtye teki toistaiseksi viimeisen keikkansa. Yhtye ilmoitti asian Kuopion Musiikkikeskuksen konserttinsa yhteydessä. Keikkatauon pituutta ei ole ennalta määritelty.

Agents-yhtyeelle hyvä musiikki on kaiken lähtökohta. Koko uransa ajan yhtye onkin keskittynyt tällaisen musiikin esille nostamiseen ja esittämiseen. Julkisuudessa Agents on aina esiintynyt omalla tyylillään vähäeleisesti. Niin nytkin. Keikoilta vetäytymisestä ei haluta tehdä mediatapahtumaa, ja siksi yhtyeen jäsenet eivät anna asian tiimoilta haastatteluja. Tulevaisuuden kuulumisista ja tekemisistä tiedotetaan, kun niiden aika on.  

Agents on ansainnut paikkansa suomalaisen musiikkielämän eliitissä pitkän työn tuloksena. Kun yhtye perustettiin vuonna 1979, se poikkesi radikaalisti sen ajan musiikillisesta valtavirrasta. Ahkerasti keikkaillut yhtye saavutti työllään vähän kerrassaan laajemman suosion, mikä on vuosien saatossa osoittautunut Suomen mittapuussa ennennäkemättömän laajaksi ja kestäväksi. Jo kolmella eri vuosikymmenellä Agents-yhtye onkin ollut suomalaisen musiikin ykkössuosikki. Osoituksena tästä ovat noin miljoona myytyä Agents-äänitettä ja yhä voimassa olevat lukemattomien keikkapaikkojen yleisöennätykset.  

Agentsien suosion kivijalan muodostaa yhtyeen perustajan ja johtajan, kitaristi Esa Pulliaisen tinkimättömään tyylitajuun perustuva musiikillinen kokonaisuus, johon ovat saumattomasti istuneet karismaattiset solistit Rauli Badding Somerjoki, Topi Sorsakoski ja Jorma Kääriäinen.  

Vuodesta 1995 lähtien Agents-yhtyeen vakiokokoonpanoon ovat kuuluneet kitaristi Esa Pulliainen, basisti Kai Pulliainen, rumpali Heikki Sandrén ja laulusolisti Jorma Kääriäinen. Kokoonpanon seitsemästä julkaistusta studioalbumista kolme on myynyt platinaa ja kolme kultaa. Kokoelmat Is Best Vol 1 ja Vol 2 ovat ylittäneet platinarajan reilusti, kuten myös Laulava Sydän -televisio-ohjelmasta taltioitu tupla-albumi. Vuonna 2005 Agentsien Laulava Sydän -ohjelmat julkaistiin myöd dvd:nä. Yhteensä Agents & Jorma Kääriäinen -levyjä on tähän mennessä myyty yli 400.000 kappaletta. Keikkoja yhtye on tehnyt noin sadan esiintymisen vuositahdilla, ja yhteisten keikkojen määrä on kaikkiaan 1052 keikkaa.  

Agents & Jorma Kääriäinen –yhtyeen 13.09.2006 julkaistu albumi ”…Is Allright” myi viikossa kultaa, nousi ensimmäisellä listaviikollaan suoraan Suomen virallisen albumilistan sijalle #2 ja levy valittiin Paikallisradioiden Syyskuun 2006 Kuukauden levyksi.  

”Välillä pitää pysähtyä, että pääsis eteenpäin. Agents Is Pause”, kiteyttää Esa Pulliainen.

[Etusivulle | Kaikki uutiset]