Topi Sorsakoski & Agents


Uutiset

29.08.2007

Odotettu Renegades-albumi kaupoissa tänään!

Odotettu Topi Sorsakoski & Agents -albumi ilmestyy kauppoihin tänään keskiviikkona 29.8. Renegades-nimisen levyn ensimmäinen single "Kellot soi" nousi heti koko kesä-Suomen suosikiksi. Toinen single "Niin paljon rakkautta sain" on juuri lähtenyt radioille.

Agentsien ja Topi Sorsakosken edellisestä studiolevystä on aikaa 17 vuotta, ja uutta levyä on odotettu hartaasti. Uusi albumi perustuu 1960-luvulla Suomessa suosioon nousseen The Renegades -brittibändin musiikkiin. Bändi on yksi Agentsin suurista musiikillista esikuvista. "Tavoitteena ei ollut kuitenkaan tehdä tribuuttilevyä, vaan muistuttaa tämän levyn kautta kuinka hieno ja tuottelias yhtye The Renegades on ollut, ja kuinka paljon yhteen musiikki on Agentseihin vaikuttanut" kertoo Esa Pulliainen.

Kokoonpanon edelliset levyt ovat olleet huikeita myyntihittejä. Vuonna 1987 julkaistu "Besame mucho" on Suomen kaikkien aikojen myydyimpien albumien listalla sijalla 10. Myös "In Beat" (1986) ja "Pop" (1988) löytyvät myös 25 myydyimmän levyn joukosta.  

Renegades-albumi on monella lailla paluu Agentsien juurille. 1980-luvulla mukana olleita muusikoita on pyritty saamaan mukaan mahdollisimman paljon. Levyllä soittavat Esa Pulliainen, Kai Pulliainen ja Heikki Sandrén. Tuottajana Esa Pulliaisen kanssa on toiminut Vesa Anttila. Kokoonpanossa on mukana myös Pedro Hietanen, joka toimi 1980-luvulla Agentsien levytyspäällikkönä. Uutta verta edustaa Juho Hurskainen, joka soittaa saksofonia. Myös tekstien kääntäjänä ja kannentekijänä toimivat samat miehet kuin 1980-luvulla, eli Jukka Itkonen ja Stefan Bremer.

Syyskuussa yhtyeellä on tiedossa pienimuotoinen kiertue, joka on osittain jo loppuunmyyty. Keikkakaupungit ovat Jyväskylä, Tampere, Turku, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Helsinki, Pori, Oulu, Kuopio, Seinäjoki ja Jämsä.

Uusi levy julkaistaan myös vinyylinä.

Biisilista

1) Cadillac
2) Niin paljon rakkautta sain
3) Mokkakengät
4) Kellot soi
5) Mee pois
6) Satujen nainen
7) Väärin tein
8) Ja sua kaipaan
9) Maailman ainoa mies
10) Hetki aikaa
11) Do the Shake
12) The Gurgle

[Etusivulle | Kaikki uutiset]